Het Aljun kasteel

Geplaatst op dinsdag 03 december 2019 @ 09:53 , 39 keer bekeken

Het Aljun kasteel is gelegen op een heuveltop welke je al van ver ziet liggen. In tegenstelling tot wat er hier en daar op internet wordt beweerd, is het Ajlun kasteel absoluut geen kruisvaarders kasteel.

Het kasteel werd uit 12e eeuw gebouwd door een neef van Saladin. (Saladin: oud generaal, zijn bekendste daad is het heroveren van Jeruzalem op de kruisvaarders). Deze plek werd daarmee een verbindingsroute tussen Syrië en Zuid-Jordanië. Bovendien gaf deze strategische plek controle over een deel van de Jordaanvallei.Aan het begin van de 13e eeuw werd Ajlun het nieuwe centrum van de mijnbouw, en dan in het bijzonder voor ijzererts. Een paar decennia later waren het de Mongolen die het kasteel ernstige schade toebrachten. Het kasteel werd vervolgens opgeknapt door sultan Baibars. Gedurende de Ottomanen was het echter een zware aardbeving in het midden van de 19e eeuw, die het kasteel fataal werd. In de jaren zestig werd er gestart met restauratiewerkzaamheden welke tot op de dag van vandaag nog steeds bezig zijn.

De bezoeker anno nu kan in ieder geval nog genieten van een schitterend uitzicht. Loop dan ook het kasteel in, over de aangelegde brug en klim naar boven. Bij helder weer is het zelfs mogelijk de berg Hermon te zien. Binnen in het kasteel vind je er een klein museum en loop je verschillende zalen in.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: