Mount Nebo, oftewel de Neboberg,

Geplaatst op dinsdag 03 december 2019 @ 09:55 , 77 keer bekeken

Mount Nebo, oftewel de Neboberg, is een onmisbare stop voor religieuze reizigers. Dit geldt voor zowel Christenen als Joden en Moslims. Het was op deze berg dat volgens de overlevering, Mozes zou hebben uitgekeken over het Beloofde Land.

De Neboberg ligt zo’n 817 meter boven zeeniveau en bevindt zich in het westen van het land, op enkele kilometers van Madaba. Volgens de Bijbel is dit dé plaats waar Mozes, voor hij op 120 jarige leeftijd stierf, uitkeek over het Beloofde Land. Dit deed hij nadat hij zijn volk 40 jaar lang door de wildernis had geleid. Zoals al gezegd is deze religieuze plek belangrijk voor zowel Christenen als Joden en Moslims. Echter, volgens de joodse traditie bevindt het graf van Mozes zich op de berg. De Christenen en Moslims menen dat het lichaam van Mozes aan de andere zijde van de Jordaan is begraven.

Kunst als symbool

Wanneer je aan komt lopen is het kruis met slangmotief onmisbaar. Dit is het werk van de Italiaanse kunstenaar Giovanni Fantoni. Het beeld verwijst naar de Nehushtan en staat symbool voor de woorden in het Johannes-evangelie. “En deze Mensenzoon moet omhoog worden geheven zoals Mozes eens de slang omhoog hief in de woestijn”. Vanuit deze plek heb je een panorama over het Heilige Land. De stad Jericho in de Westelijke Jordaanoever is meestal zichtbaar vanaf de top en als je geluk hebt, bij zeer helder weer, zie je ook Jeruzalem liggen.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: